Je hebt een woning gekregen

Wanneer je op de eerste plaats stond voor een woning en je tijdens de bezichtiging gemeld hebt dat je de woning  graag  zou  huren,  zal  je  een  brief  ontvangen  met  alle  uitleg  omtrent  de  huurwaarborg,  het huurcontract, de sleutels, de plaatsbeschrijving,...

Indien   je   een   assistent   hebt   in   het   OCMW   ontvangt   hij/zij   ook   deze   brief.   Indien   je   een schuldbemiddelaar  hebt,  hebben  we  eerst  een  akkoord  nodig  van  je  bemiddelaar  vooraleer  je  de woning kan huren.

Vooraleer je de sleutels van de woning krijgt, maken we een eerste afspraak op kantoor om de bewijzen te ontvangen van je huurwaarborg. Je dient een geblokkeerde huurwaarborgrekening te openen en een bewijs van betaling van de huurwaarborg mee te brengen. Indien je de huurwaarborg niet zelf kan betalen, kan je contact opnemen met het OCMW/Welzijnshuis. Zij kunnen instaan voor de betaling van de huurwaarborg en jij kan de huurwaarborg nadien gespreid terug betalen.

Nadat de huurwaarborg in orde werd gebracht, kan de opstart van uw contract doorgaan. Tijdens deze afspraak wordt het huurcontract ondertekend en de plaatsbeschrijving overlopen. Een plaatsbeschrijving is een overzicht van (de staat) van alle lokalen binnen de woning. Er wordt tevens ook tijd gemaakt om de meterstanden van gas, elektriciteit en water te noteren. Voor de opmaak van de plaatsbeschrijving betaal je 34 euro.

Op het einde van de opstart, zal je jouw sleutels ontvangen en ben je officieel huurder van het Sociaal Verhuurkantoor in Roeselare.

Na de opstart brengt het Sociaal Verhuurkantoor volgende zaken in orde, hiervoor dien je bijgevolg zelf niets te ondernemen:

  • Aansluiting contract gas en elektriciteit
  • Aansluiting contract water
  • Aansluiting brandverzekering

OPGELET: Wanneer  je  een  huurcontract  tekent  bij  het  SVK, moet  je  binnen  één  jaar Nederlands kunnen. Voor meer info kan je terecht bij je huurbegeleider.