Je hebt een woning gekregen

Wanneer?

 • Je staat op de eerste plaats voor deze woning.
 • Je bent op bezichtiging geweest en je hebt gemeld dat je de woning wenst te huren.

 

Wat moet er nu gebeuren?

SVK:
Wij sturen je een brief per mail of per post met alle uitleg die je nodig hebt (huurwaarborg, start huurcontract, sleutelafgifte, plaatsbeschrijving,… ). Deze brief wordt ook naar je assistent van het OCMW gestuurd als je één hebt.

Heb je een schuldbemiddelaar of bewindvoerder? Wij nemen contact met hen op om hun toestemming te krijgen alvorens het contract wordt ondertekend.

Jij:      

 • Huurwaarborg in orde brengen
  Bij de bank: een geblokkeerde huurwaarborgrekening openen en de huurwaarborg hierop storten.
  Kan je de huurwaarborg niet betalen? Neem dan contact op met het OCMW of het Vlaams Woningfonds. Zij kunnen je hierbij helpen.

  Stuur de bewijzen hiervan door naar het SVK of steek ze bij ons in de brievenbus. De huurwaarborg moet in orde zijn vóór de start van het huurcontract.
 • Afspraak met het SVK in de woning
  Het huurcontract wordt ondertekend, de plaatsbeschrijving (verslag met foto’s van de staat van alle ruimtes van de woning) wordt overlopen. De plaatsbeschrijving kost 35 euro en moet samen met de eerste maand huur betaald worden.
  De meterstanden van gas, elektriciteit en water worden genoteerd en wij zorgen voor een contract bij een energiemaatschappij. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.
  De brandverzekering wordt ook geregeld door ons.

  Na alle papierwerk krijg je de sleutels en ben je officieel huurder! Vanaf die dag kan je beginnen met verhuizen.

 

Belangrijk:

 • Betaling huur:
  Je krijgt éénmaal een brief met de vraag om de eerste maand huur en de betaling van de plaatsbeschrijving in orde te brengen.
  Daarna sturen wij hier geen brief meer voor en verwachten we dat de huur automatisch door jou, telkens voor de 10de van de maand, op onze rekening wordt gestort.
 • Taalkennisvereiste:
  Indien je niet voldoet aan de taalkennisvereiste, krijg je één jaar de tijd om dit in orde te brengen. Na één jaar moet je een bewijs voorleggen aan je huurbegeleider dat je het gevraagde niveau behaald hebt.
  Vragen hierover? Contacteer jouw huurbegeleider.